Laskutuksen hallinta

Laskutuksen hallinta on oleellinen osa WinHIT-ohjelmiston toimintaa. Laskujen hallinta koostuu asiakaslaskutuksesta, Kelan suorakorvauslaskutuksesta ja ostopalvelulaskutuksesta. Lisäksi järjestelmässä on toiminnallisuuksia yrityslaskutusta sekä alaikäisen, veteraanin ja maksuvapautettujen laskutusta varten. Monipuolinen laskutusjärjestelmä mahdollistaa myös pankkien sähköisen viiteaineiston ja ulkopuolisten reskontrajärjestelmien käytön.

Laskut koostuvat hoidossa käytettyjen toimenpiteiden hinnoista ja muista käynteihin liittyvistä kuluista. Laskun summa voi jakautua asiakas-, Kela- ja ostopalveluosuuksiin, joita kaikkia seurataan erillisinä. Monipuoliset hinnasto-ominaisuudet tekevät mahdolliseksi eri hinnastojen käytön eri potilailla ja suorittajilla.

Sisäänrakennetut eräpäiväominaisuudet mahdollistavat joustavan maksusuunnitelman. Myöhästyneiden laskujen seuranta on myös helppoa. Järjestelmä ilmoittaa automaattisesti, mikäli käsittelyssä olevan asiakkaan lasku on myöhässä.

Lasku- ja maksupäiväkirjojen avulla laskutusta voidaan seurata helposti ja nopeasti. Laskutuksen hallintaa tehostavat lisäksi erilaiset suorittaja- ja yksikkökohtaiset raportit.